УЗ охоронятиме інфраструктуру за допомогою дронів. Для цього залучать ветеранів-залізничників

«Укрзалізниця» створює підрозділ, який за допомогою дронів моніторитиме та охоронятиме залізничну інфраструктуру, повідомляє пресслужба. У складі підрозділу працюватимуть ветерани-залізничники, які дістали поранення та повернулися з фронту.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • В УЗ очікують, що ініціатива забезпечить охорону залізничних обʼєктів, а також надасть можливість ветеранам застосувати свій військовий досвід і навички в цивільній роботі. 
  • БПЛА використовуватимуть для боротьби з розкраданням майна УЗ на станціях та перегонах, фіксування правопорушень, виявлення крадіжок пального з локомотивів, інспектування інфраструктури під час воєнного стану, а також для участі в розслідуванні транспортних пригод.
  • «Укрзалізниця» вже підписала меморандум із центром підготовки операторів БПЛА «Крук». Інструктори центру перекваліфіковуватимуть ветеранів-залізничників, навчатимуть їх пілотування коптерів, інженерної підготовки, зокрема складання та обслуговування дронів.
  • Спершу планується створити тестовий підрозділ, а на його основі – мережу, яка допоможе забезпечити ефективність роботи залізниці в майбутньому.

Контекст

2022 рік «Укрзалізниця» завершила зі збитком у майже 11 млрд грн. Збитки від пасажирських перевезень становили 13,3 млрд грн.

За шість місяців 2023-го «Укрзалізниця» змогла вийти на прибуток у 4,8 млрд грн, повідомив в інтерв’ю Forbes у жовтні голова компанії Євген Лященко. За його прогнозами, 2023 рік УЗ мала закінчити прибутковою компанією. 

У жовтні в інтерв’ю Forbes Євген Лященко повідомив, що до 2023-го УЗ очікує отримати близько 15 млрд грн збитку від пасажирських перевезень.

20 листопада уряд затвердив фінансовий план «Укрзалізниці» на 2024-й. Загальний дохід УЗ у 2024 році запланований в обсязі 103,2 млрд грн, чистий дохід – 98,6 млрд грн. Цього року збиток УЗ запланований на рівні 12,6 млрд грн. Дохід від вантажних перевезень очікується в обсязі 80,1 млрд грн, від пасажирських перевезень – 9,3 млрд грн.

У 2023-му «Укрзалізниця» загалом перевезла 25 млн пасажирів у поїздах далекого сполучення і вийшла на показники пасажироперевезень 2021-го. До країн Європи перевезли рекордні 2,1 млн пасажирів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *