Уряд зберіг тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Кабінет Міністрів вирішив продовжити пільгову ціну на електроенергію для населення, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Ціна залишається на рівні 2,64 грн за кВт⋅год до кінця травня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня.
  • Шмигаль нагадав, що цього місяця уряд затвердив постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа. 
  • Також цього тижня державний «Нафтогаз» продовжив дію пільгової ціни на газ для населення. Вона, як і раніше, буде становити 7,96 грн за куб газу.

Контекст

У травні минулого року Кабінет Міністрів підвищив тариф для населення з 1,44 грн до 2,64 грн за кВт⋅год. Тариф зріс на 1,2 грн, або 83%. До цього в Україні діяв тариф 1,44 грн/кВт⋅год при споживанні до 250 кВт·год за місяць, а понад цей обсяг – 1,68 грн/кВт⋅год.

В Україні найнижчі тарифи для населення в Європі. У Польщі у 2022-му середня ціна 1 кВт⋅год для населення становила 0,77 злотих (або 6,36 грн), за даними сервісу Rachuneo.pl. У Молдові – 3,42–3,84 лея/кВт⋅год (6,66–7,48 грн), свідчать дані NewsMaker.md. Ринковий тариф для населення в Україні має становити від 5,5 до 6,5 грн/кВт·год, свідчила раніше оцінка аналітичного центру DiXi Grouр.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *