«Укрзалізниця» вперше за 15 років закупить плацкарні вагони

«Укрзалізниця» 21 вересня оголосила тендер на закупівлю 44 пасажирських вагонів для нічних потягів, повідомила пресслужба компанії. Вони будуть обладнані вакуумними туалетами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Закупити 44 нових вагони компанія планує за 1,95 млрд грн державних коштів, йдеться у даних аукціону на Prozorro. Кінцевий термін подачі пропозицій від компаній – 29 вересня 2023 року. 
  • У межах аукціону компанія розраховує придбати 12 вагонів класу СВ, 20 купейних, 9 плацкартних та три вагони, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю. Нові вагони дадуть змогу сформувати до трьох поїздів класу «Нічний експрес», йдеться у повідомленні компанії. 
  • Вперше з 2008 року УЗ планує закупити плацкартні вагони. Раніше нічні потяги формувались головно із вагонів купе та СВ. У компанії пояснюють таке рішення необхідністю розширити можливості перевезення в найбільш соціально значущому сегменті. 
  • Усі нові вагони мають бути обладнані вакуумними туалетами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, електронними табло, кавоварками, а вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи для комфортної посадки пасажирів на кріслі колісному, зазначили в УЗ. 
  • Двері пасажирських купе у купейних вагонах та вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей для більшої безпеки пасажирів, передбачено також систему відеоспостереження.
  • Отримати нові вагони в межах угоди «Укрзалізниця» планує до кінця 2025 року.

Контекст

Минулого тижня Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку використання бюджетних коштів за програмою оновлення пасажирського рухомого складу: зокрема, підвищив рівень авансування для виробників. 

Упродовж найближчих двох років коштом держбюджету «Укрзалізниця» має намір придбати 144 пасажирські вагони, повідомив в інтервʼю «Інтерфакс-Україна» від 19 вересня голова правління УЗ Євген Лященко. Закупівля ще 100 вагонів за 5 млрд грн закладена в драфт фінплану компанії на 2024 рік. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *