«Укрзалізниця» підписала договір з Крюківським вагонобудівним заводом на постачання 44 нових вагонів

«Укрзалізниця» (УЗ) завершила тендер та підписала договір на 44 пасажирські вагони з Крюківським вагонобудівним заводом, повідомляє Міністерство інфраструктури. Фінальна вартість нових вагонів склала майже 2 млрд грн.

Ключові факти

  • За умовами договору, виготовлення та поставка нових вагонів мають бути здійснені протягом найближчих двох років. 
  • Нові вагони буде профінансовано з державного бюджету.
  • Планується виготовити 20 купейних вагонів, 12 вагонів СВ, 9 плацкартних вагонів, які закуповуються вперше з 2008 року, та 3 вагони, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю.
  • «Ця закупівля дозволить також замінити ті вагони, що, на жаль, були втрачені в результаті ворожих обстрілів. Також робитимемо акцент і на модернізації застарілого рухомого складу», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.
  • Нові вагони будуть обладнані кондиціонерами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, кавоварками й модерновими системами керування освітленням. 
  • Вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи для зручної посадки. Крім того, двері пасажирських купе у купейних вагонах і вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей для більшої безпеки пасажирів, передбачено також систему відеоспостереження.

Контекст

Раніше Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку використання бюджетних коштів за програмою оновлення пасажирського рухомого складу: зокрема, підвищив рівень авансування для виробників. 

Упродовж найближчих двох років коштом держбюджету «Укрзалізниця» має намір придбати 144 пасажирські вагони, повідомив в інтервʼю «Інтерфакс-Україна» від 19 вересня голова правління УЗ Євген Лященко. Закупівля ще 100 вагонів за 5 млрд грн закладена в драфт фінплану компанії на 2024 рік. 

21 вересня УЗ оголосила тендер на закупівлю 44 пасажирських вагонів для нічних потягів. Кінцевий термін подачі пропозицій від компаній встановлений на 29 вересня. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *