«Укргазвидобування» запустило дві свердловини, які щодня видобувають 200 000 кубометрів газу

Компанія «Укргазвидобування», яка є частиною групи «Нафтогаз», ввела в експлуатацію дві високодебітні свердловини на одному родовищі, повідомляє пресслужба. Разом вони дають понад 200 000 кубометрів газу на добу.

Ключові факти

  • Обидві свердловини пробурені на одному родовищі: на одній пробурено бічний стовбур, друга введена в експлуатацію після буріння.
  • Перша свердловина була пробурена у 1975 році, але з часом перестала працювати через технічні ускладнення. «Укргазвидобування» вирішило її відновити і здійснило буріння бічного стовбура та проведення кількох стадій гідророзриву пласта. 
  • Це забезпечило понад 100 000 додаткових кубометрів блакитного палива.
  • Друга оціночно-експлуатаційна свердловина також дає понад 100 000 кубометрів газу.
  • На цьому родовищі з 2021 року втілюється план його активного розбурювання. Цьогоріч воно вперше за понад 10 років повернеться до річного видобутку понад 1 млрд куб. м.

Контекст

Торік компанія «Укргазвидобування» пробурила 47 нових свердловин. Цей показник практично не відрізняється від довоєнного. Газовикам вдалося досягти рекордних показників буріння, заявили у компанії. У жовтні 2022-го буровий підрозділ «Укргазвидобування» – «Укрбургаз» – встановив рекорд із місячного проходження буріння – 30 505 м.

«Нафтогаз» планував у 2023-му збільшити видобуток газу на 1 млрд кубометрів – до 13,5 млрд кубів, сказав в інтервʼю Forbes голова НАК Олексій Чернишов. За його словами, разом зі збільшенням видобутку приватними видобувниками це дасть змогу Україні відмовитися від імпорту газу. 

У листопаді «Укргазвидобування» відкрило перспективний поклад газу на родовищі у Карпатах, яке вважалося виснаженим. Під час випробування свердловини отримано приплив газу з дебітом понад 200 000 кубометрів на добу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *