Український стартап Preply відкриває перший офіс у США

Сервіс для вивчення іноземних мов Preply відкрив офіс в Нью-Йорку. Також у компанії призначили нових топменеджерів, повідомила Forbes пресслужба стартапу.

Ключові факти 

  • Новий офіс Preply розташований у місцевому коворкінгу The Malin. До цього офіси стартапу були лише в Україні та Іспанії. 
  • Очікується, що до кінця 2023 року в американському офісі будуть працювати понад 25 співробітників. Загалом у компанії працюють близько 600 співробітників у 30 країнах Європи, Африки, Азії, Латинської Америки та в США, повідомляють у пресслужбі компанії. З липня 2022-го команда збільшилася на понад 20%.
  • Preply також призначив двох нових топменеджерів – маркетинг-директорку Софію Таварес та головного фінансового менеджера Джеррі Кінгкейда. Обоє будуть базуватися в офісі в Нью-Йорку та відповідати за ребрендинг Preply і відкриття нового офісу.
  • Таварес раніше працювала в транснаціональній службі доставки їжі Delivery Hero, де стала ключовою фігурою в переході компанії до IPO, а також у PepsiCo, Cadbury plc, Bacardi, Black & Decker та PetroChina. Кінгкейд – у логістичній компанії Flowspace та дизайн-компанії Houzz. 
  • Preply планує розширити свою присутність у США. «До 75% працюючих американців вважають, що навички іноземних мов важливі для їх карʼєрних можливостей. Оскільки ми засновуємо свою присутність у США в Нью-Йорку, ми з нетерпінням чекаємо на те, щоб набрати оберти, задовольняти потреби цього працездатного населення і відігравати роль у заповненні конкретної вакансії на ринку праці», – сказав Кінгкейд.
  • Наразі на платформі працюють близько 40 000 репетиторів з учнями зі 180 країн світу. Найбільше студентів – із США, Німеччини, Польщі, Великої Британії та Канади. 

Маркетинг-директорка Preply Софія Таварес

Маркетинг-директорка Preply Софія Таварес. Фото надане пресслужбою

Головний фінансовий менеджер Preply Джеррі Кінгкейд

Головний фінансовий менеджер Preply Джеррі Кінгкейд. Фото надане пресслужбою

Контекст 

Один із найбільших українських EdTech-стартапів заснували кияни Кирило Бігай, Сергій Лук’янов та Дмитро Волошин у 2013 році. 

У липні 2022-го Preply залучив $50 млн інвестицій. Раунд очолював американський фонд Owl Ventures – один із найбільших у світі венчурних гравців з фокусом на EdTech-стартапах. 

На початку березня 2022-го стартап оголосив, що відключає від платформи російських репетиторів через російське повномасштабне вторгнення. Кількість заблокованих викладачів і частку втрачених доходів у компанії називати відмовлялися.

У липні 2023-го Preply залучив додаткових $70 млн. Раунд серії С очолила американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital за участі Reach Capital, Hoxton Ventures та інвесторів, які брали участь у попередньому фінансуванні. Загальна сума залучених у цьому раунді коштів становить понад $120 млн. 

Оцінку компанії засновники не розголошують. Згідно з даними Dealroom, станом на квітень 2022 року Preply оцінювався у $255 млн. Стартап поки не єдиноріг, сказав в інтерв’ю Forbes у липні 2023-го Бігай.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *