Український бізнес ще рік продаватиме товари на Amazon без комісії

Компанія Amazon продовжила ще на рік пільгові умови для українського бізнесу: підприємці не сплачуватимуть комісію в 7–17% за кожен проданий товар. Про це повідомила пресслужба Мінцифри. 

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Українські підприємці надалі реалізовуватимуть товари на Amazon з 0% реферальною комісією. Це податок, який становить 7–17%, його необхідно сплачувати за кожен проданий товар, йдеться в повідомленні.
  • Пільгові умови продовжили до вересня 2024 року. 
  • «Рішення Amazon допоможе українському бізнесу активніше розвиватися, масштабуватися на міжнародний рівень та підсилювати бренд України за кордоном», – прокоментував новину віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Контекст

Amazon скасувала реферальну комісію для українських підприємців рік тому. 

У 2022 році Amazon разом з Amazon Web Services надали Україні потужності для зберігання бекап-реєстрів і забезпечили підтримку на понад $35 млн. Як заявляв Федоров, компанія заслужено отримала Премію Миру від президента Володимира Зеленського.

У березні минулого року Amazon обмежив користувачам з РФ та Білорусі доступ до своїх сервісів. Тепер вони не можуть отримати роздрібні товари з Amazon і стати новими продавцями на цій платформі. Водночас хмарні сервіси AWS не реєструватимуть нових клієнтів у цих країнах.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *