Українська оборонка у 2023-му зросла втричі та виготовила зброї на $3 млрд

Український оборонно-промисловий комплекс (ОПК) упродовж 2023 року сумарно виробив зброї та військової техніки на $3 млрд – втричі більше, ніж торік, йдеться в статті Forbes із посиланням на високопоставленого чиновника з оборонного відомства, що не захотів оприлюднювати свого прізвища через сенситивність інформації

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • Упродовж 2023 року українським компаніям вдалося в десятки разів збільшити виробництво бронетехніки, в сотні – дронів, розпочався масовий випуск української артилерійської установки «Богдана» та зрушило з мертвої точки власне виробництво снарядів натівського калібру 155 мм, повідомив співрозмовник Forbes. 
  • Завдяки цьому ОПК додав українському ВВП 1,5% зростання за підсумками року, додав він.
  • У 2024-му українські оборонні компанії здатні виробити продукції на $15 млрд, що вп’ятеро більше, ніж у 2023-му, і вдвічі більше, ніж було закуплено у 2023-му, додав співрозмовник Forbes із оборонного відомства.

Контекст

19 грудня під час підсумкової пресконференції президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна виробить у 2024 році мільйон власних дронів. 

20 грудня міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін підтвердив, що у 2024-му Україна спроможна виробити мільйон FPV-дронів, а також більш ніж 10 000 ударних дронів середньої дальності (сотні кілометрів) і 1000+ дронів із дальністю більше тисячі кілометрів. «Всі виробничі спроможності готові, контрактація на 2024 рік розпочинається», – додав Камишін.  

У 2024 році уряд виділить 48 млрд грн на виготовлення зброї та боєприпасів, і ще 48 млрд – на фінансування «Армії дронів», заявляв премʼєр Денис Шмигаль.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *