Україна потребує фінансування вже зараз – Бріджит Брінк про російську атаку

Україна потребує фінансування вже зараз, щоб продовжити боротьбу за свободу від такого жаху в 2024 році. Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк, коментуючи ракетну атаку РФ зранку 29 грудня.

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • «Мільйони чоловіків, жінок і дітей перебувають у бомбосховищах через те, що Росія обстрілює всю країну ракетами. Україна потребує фінансування вже зараз, щоб продовжити боротьбу за свободу від такого жаху в 2024 році», – написала вона на своїй сторінці в Х.

Контекст

Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні, та міжнародної гуманітарної допомоги.

На Капітолійському пагорбі республіканці наполягають не лише на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, а й дедалі частіше ставлять під сумнів подальшу підтримку України.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані, і настрої стають усе більш напруженими, а глухий кут загрожує затягтися до 2024 року. 4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ. 

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – «проти». Відповідно, законопроєкт про фінансування на суму $110,5 млрд не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті. Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Законодавці США пішли на святкові канікули, так і не домовившись про додаткову допомогу Україні, Ізраїлю та іншим партнерам. Вони повернуться до Вашингтону в січні й відновлять перемовини в Конгресі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *