Група «Нафтогаз» повністю завершила інтеграцію облгазів та міськгазів – Чернишов

Протягом 2023 року НАК «Нафтогаз України» повністю завершила інтеграцію облгазів і міськгазів. Про це повідомив очільник групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • За словами голови «Нафтогазу», операційний контроль над регіональними підприємствами дав змогу державі «покласти край різноманітним схемам, через які державний бюджет недоотримував мільярди гривень».
  • Чернишов також зазначив, що за попередніми розрахунками, у наступному році відрахування до державного бюджету операторами ГРМ становитимуть понад 5 млрд грн.

«Нафтогаз» повністю завершив інтеграцію облгазів /Фото 1

Контекст

«Нафтогаз» планував до кінця 2023 року замінити керівництво на всіх облгазах РГК, яку повʼязують з Дмитром Фірташем. Це завдання «Нафтогаз» переклав на плечі новоствореній компанії «Газмережі». Щоб взяти під контроль розподіл газу в регіоні, «Газмережі» реєструють місцеву філію, яка отримує ліцензію у НКРЕКП. Паралельно регулятор анулює ліцензію діючого облгазу. «Нафтогаз» майже рік встановлював контроль над облгазами групи РГК. Про націоналізацію облгазів та її проблеми читайте тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *