Україна посіла друге місце у світовому рейтингу благодійності, Росія не увійшла у топ-100

Україна стала другою країною у світовому рейтингу благодійності, повідомляє британська організація CAF. Шостий рік поспіль найщедрішою стає Індонезія.

Ключові факти

  • За даними CAF, Україна набрала 13 очок із 2022 року і її порівнюють зі «справжнім альпіністом». Торік Україна посіла у рейтингу 10-те місце.
  • Зазначається, що серед дорослих українців 78% допомагають незнайомцям, 70% донатять і 37% волонтерять.
  • Бали у рейтингу розраховуються з урахуванням середнього значення відповідей кожної країни. Найвищий бал (зі 100) свідчить про те, що більшість населення займається благодійністю.
  • Водночас глобальний світовий індекс благодійності становить 39, що лише на один пункт нижче за максимальний показник, зафіксований у 2021 році. Результати показують, що зростання глобальних пожертвувань, що спостерігалося під час пандемії, загалом збереглося.
  • Згідно із дослідженням, 72% населення світу підтримували інших, що становить 4,2 млрд людей.

Найщедріші країни світу:

  1. Індонезія
  2. Україна
  3. Кенія
  4. Ліберія
  5. Сполучені Штати
  6. Мʼянма
  7. Кувейт
  8. Канада
  9. Нігерія
  10. Нова Зеландія

Водночас Росія не увійшла у топ-100, посівши 102-ге місце у рейтингу. Останньою (142-ге місце) стала Польща.

Контекст

За перші шість місяців 2023 року на рахунки трьох найбільших благодійних фондів України – UNITED24, «Повернись живим» та Фонду Сергія Притули – надійшло 8,35 млрд грн. Це на 22% менше, ніж протягом другого півріччя 2022-го. Однак у червні було зафіксовано абсолютний рекорд – 2,4 млрд грн.

За девʼять місяців три найбільших фонди України зібрали 12,5 млрд грн. Лідерство продовжує утримувати платформа UNITED24. Фонд «Повернись живим» у серпні побив своєрідний рекорд, отримавши найбільшу для себе суму донатів за останні півтора року, йдеться в аналізі платформи «Опендатабот».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *