ЄС може заборонити імпорт скрапленого газу з Росії

У новому пакеті санкцій ЄС проти РФ будуть обмеження щодо російського СПГ і нафтового «тіньового флоту». Про це повідомив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом перед зустріччю очільників МЗС країн ЄС у Люксембурзі, пише ЄП. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 14-й пакет санкцій – це одна з найважливіших тем зустрічі європейських міністрів у понеділок, 22 квітня, зазначив голова МЗС Швеції.
  • «Ми маємо намір включити до нього як заборону на імпорт СПГ, так і заходи проти російського «тіньового флоту», – зазначив Білльстрьом.
  • Ще одним важливим питанням є необхідність того, щоб військові поставки здійснювалися в Україну безперервно, додав шведський урядовець.

Контекст

Росія – другий за величиною постачальником СПГ до ЄС після США з часткою ринку близько 16% за підсумками минулого року. Країни ЄС у 2023 році закупили понад 15 млн т російського скрапленого газу, що майже на 40% більше, ніж у 2021 році, свідчать дані аналітичної компанії Kpler.

Заборона на постачання російського газу не увійшла до попереднього пакету санкцій, оскільки серед країн ЄС немає згоди з цього питання. Зокрема, Австрія та Угорщина значною мірою залежать від постачання російського газу.

Раніше віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс підтвердив, що ЄС почав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *