Логічно розміщувати нове виробництво на Заході України – секретар РНБО

Зараз нові виробництва логічно створювати на Заході України. Таку думку в інтервʼю «Інтерфакс-Україна» озвучив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Литвиненко.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За радянських часів та за інерцією у перші роки незалежності України саме зі стратегічного погляду потужності розміщувалися на лівому березі Дніпра, зазначив секретар РНБО. «Наразі, мабуть, логічно змінювати їхню локацію», – сказав Литвиненко.
  • На його думку, характерна для ХХ століття концентрація виробництва поступається місцем розосередженим схемам розміщення потужностей. «І це виправдано не лише для ОПК, а й для енергетики», – додав секретар РНБО.

Контекст

Від початку великої війни майже 19 000 українських компаній переїхало, повідомляє Опендатабот із посиланням на дані ЄДР. З усієї кількості компаній, які змінили своє розташування від початку вторгнення, трохи більше 1000 переїхали з міста до області. Половина з них – понад 600 підприємств – виїхали з Києва, а ще 60 (5,1%) – з Одещини.

Переважно для переїзду обирають Київську область – 546 переїздів. Це майже кожна друга релокація бізнесу від початку повномасштабної війни. А найпопулярнішим став маршрут з Києва до Київської області: 359 релокацій. Фактично 30% усіх випадків, коли бізнес переїздить в область, припадають на цей маршрут. 

Інші маршрути виявилися менш популярними. Наприклад, на другому та третьому місцях – шляхи від Львівської до Київської області та із Києва до Закарпаття – 2,7% та 2,6% відповідно.

Раніше зазначалося, що Харківське АТ «Укренергомашини» (колишні АТ «Турбоатом» і АТ «Електроважмаш») створить філії у Львівській, Закарпатській та Чернівецькій областях для розміщення виробничих потужностей. Рішення ухвалено наглядовою радою компанії 18 квітня.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *