«єЧерга» для автобусів. З 12 лютого проєкт запрацює на всіх пунктах пропуску з ЄС

З 12 лютого електронна черга для автобусів запрацює на всіх пунктах пропуску з ЄС і Молдовою. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 9 лютого. За його словами, це дасть змогу швидше перетинати кордон.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Шмигаль анонсував розширення проєкта «єЧерга» на пасажирські автобуси на всі 29 пунктів пропуску з ЄС та Молдовою.
  • За його словами, від початку запуску проєкта за електронним записом кордон перетнуло понад 40 000 автобусів і 725 000 вантажівок. Це заощадило тисячі годин часу для людей та українського бізнесу, зазначив Шмигаль.
  • Поширення «єЧерги» на весь кордон на цьому етапі дозволить верифікувати виконання маршрутів – чи їздять автобуси відповідно до виданих дозволів, зазначив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.
  • Кожному автобусу запропонують час для перетину кордону – слот. «Кінцевим результатом має стати кордон без черг для пасажирів автобусів та прибуття до кінцевої точки відповідно до графіка руху», – зазначив він.

Контекст

У січні Мінінфраструктури та «Укртрансбезпека» анонсували запуск реєстру міжнародних автобусних маршрутів у рамках реформи міжнародних пасажирських перевезень. На порталі міжнародних маршрутів пасажир зможе знайти всю інформацію про перевізника, маршрут, графік. 

Наразі триває підключення міжнародних перевізників і компаній з продажу квитків до реєстру. З кількома компаніями вже тестується можливість придбати квиток на рейс онлайн. Міністерство пропонує перевізникам та агрегаторам приєднатись до державного ресурсу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *