ЄБРР виділить €150 млн для підтримки «Укренерго»

Україна домовилася залучити від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) €150 млн для підтримки НЕК «Укренерго» взимку, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Відповідні угоди були підписані у пʼятницю, 15 грудня.

Ключові факти

  • Кошти мають допомогти НЕК у проходженні опалювального сезону.
  • Шмигаль назвав сьогоднішні угоди «внеском партнерів в українську енергетичну безпеку та стабільне енергоживлення українських споживачів».
  • За словами премʼєра, також у співпраці з ЄБРР реалізуються проєкти комплексної відбудови та відновлення українських магістральних мереж.

Контекст

Українська енергосистема вийшла з минулої зими зруйнованою на 40–50%. Україна увійшла у цю зиму відновленою і готовою до атак і терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО, у Росії стало менше ракет, проведено ремонтну кампанію, захист енергооб’єктів, робота з міжнародними партнерами, достатня кількість енергоресурсів.

За словами очільника «Укренерго» Володимира Кудрицького, проходження опалювального сезону десь на 95% залежить від обстрілів. Уряд схвалив виділення «Укренерго» 9,7 млрд грн на захист підстанцій.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *