Є політичні причини, чому уряд Туска помірковано ставиться до фермерів – посол Польщі

Є політичні причини, чому чинний польський уряд не ставиться жорстко до протестів фермерів на кордоні з Україною. Зокрема, це місцеві вибори у Польщі, розповів в інтерв’ю Forbes Ukraine посол цієї країни в Києві Ярослав Гузи.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

«Є політичні причини, чому польський уряд дуже помірковано ставиться до протестів», – визнає посол.

У квітні в Польщі відбудуться місцеві вибори. Вони не настільки помітні в медіа, але дуже важливі, пояснює Гузи. «Обидві сторони ведуть запеклу боротьбу у пошуку підтримки в сільських громадах. Ось чому це таке делікатне питання – як поводитися з протестувальниками», – додає він.

Після місцевих виборів є можливими заспокоєння та розвʼязання проблеми, каже Гузи. «Але я сподіваюсь, блокада кордону закінчиться швидше. І ми не будемо чекати місцевих виборів, бо це довго», – додає він.

Наразі тривають переговори з аграрними профспілками не лише про кордон, але й про внутрішні питання, каже Гузи. Польський уряд також веде переговори з ЄС і Україною. «Компроміс – єдиний спосіб вийти з ситуації», – підсумовує він.

Контекст:

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та «зеленою» політикою ЄС. Деталі загострення ситуації читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *