Удвічі більше: експорт руди в березні перевищив $300 млн

Українські підприємства у березні експортували 3,34 млн т залізорудної сировини (ЗРС) на суму $310,5 млн. Це новий максимум поставок воєнного часу, свідчать дані Державної митної служби.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Загалом за перший квартал 2024 року було експортовано понад 9 млн т ЗРС на $863 млн, що на 114% (більш як удвічі) перевищує минулорічний показник.
  • На ЗРС припадало майже 9% всіх грошових обсягів товарного експорту України в першому кварталі.
  • 43% поставок ЗРС спрямовано до Китаю (морський шлях), ще 17% – до Словаччини (залізничний шлях до металургійного комбінату в місті Кошице).
  • У березні експорт ЗРС навіть перевищив експорт металів і виробів з них: $310,5 млн проти $307,6 млн. Експорт металургів так і не зміг побити рекорд січня, коли на експортні ринки було поставлено 604 тис. т металопродукції на суму $338 млн.

Удвічі більше, ніж торік. Експорт залізної руди в березні перевищив $300 млн /Фото 1

Контекст

Прорив із експортом залізної руди Україною відбувся у січні, коли поставки ЗРС перевищили 3 млн т, що на 90% перевищувало показники попередніх місяців.

Раніше в умовах морської блокади українським виробникам доводилося освоювати нестандартні довгі маршрути суходолом, наприклад до балтійських портів Польщі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *