Yasno починає вимикати електрику за борги побутовим споживачам

Компанії під брендом Yasno 29 січня починають вимикати електроенергію побутовим споживачам із найбільшими боргами. Гендиректор Сергій Коваленко раніше в ефірі національного телемарафону анонсував, що саме в цей день почнуться відключення.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • 29 січня спливають терміни перших повідомлень із попередженнями про вимкнення, які компанія надсилала споживачам, сказав Forbes топменеджер компанії на умовах анонімності через чутливість питання.
  • Yasno почне вимикати споживачів приблизно 29 січня, сказав СЕО Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону 11 січня. Компанія обслуговує побутових споживачів у Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях.
  • Компанії мають повідомити споживача про відключення за 10 і 5 днів. Щоб уникнути вимкнення електрики, споживачу треба звернутися до постачальника і оплатити борг або домовитись про реструктуризацію, пояснив він.
  • «Вінницяобленерго» 29 січня повідомила про початок відключень боржників за електропостачання на Вінниччині.
  • «Рівнеобленерго» 25 січня вимкнуло електрику 215 споживачам. Рівненська енергопостачальна компанія надавала списки найбільших боржників із боргом майже 20,5 млн грн.

Контекст

Кабінет міністрів України постановою від 29 грудня 2023 р. № 1405 скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості з населення за житлово-комунальні послуги.

З початку повномасштабного вторгнення Росії до України борги побутових споживачів за електроенергію зросли на 15 млрд грн, сказав радник премʼєр-міністра України та член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко, пише ExPro Consulting. Найстрімкіше борги зростали у Києві і області, на Дніпропетровщині та Харківщині.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *