У Києві можуть закрити ще одну ділянку метро через необхідність ремонту

У Києві може початися ремонт на ще одній ділянці Оболонсько-Теремківської лінії підземки, пише Телеграф із посиланням на заступника начальника КП «Київський метрополітен» Дмитра Пінчука. Йдеться про відрізок між станціями «Тараса Шевченка» і «Почайна» і у КП уточнили, що під час ремонту його не закриватимуть.

Ключові факти

  • У відповіді на інформаційний запит Пінчук повідомив, що ділянка тунелів по І-й головній колії «Почайна» та «Тараса Шевченка» потребує проведення планового капітального ремонту. Зокрема, через «фізичну зношеність і необхідність поліпшення експлуатаційних характеристик». 
  • Наразі КП проводить закупівлю проєктних робіт, а за цією ділянкою ведеться постійний періодичний нагляд. 
  • «Безпека руху поїздів та безпечне перевезення пасажирів забезпечені», – повідомив Пінчук.
  • Доповнено. «Київський метрополітен» повідомив, що закриття перегону між станціями метро «Почайна» і «Тараса Шевченка» на час проведення планового ремонту, який виконають влітку наступного року, не планується.

Контекст

8 грудня у Києві було закрито рух декількома станціями метро на Оболонсько-Теремківській лінії. Це повʼязано з необхідністю термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська». Для перевезень пасажирів передбачили дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро «Теремки» до станції метро «Либідська».

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців і проводитимуться на поверхні землі.

Через затоплення тунелю підземки поліція Києва проводила обшуки в «Київському метрополітені», «Метробуді» та структурних підрозділах КМДА в рамках кримінального провадження за кваліфікацією «Службова недбалість» (ч. 2 ст. 367 КК України).

Із 13 грудня у столиці між станціями метро «Теремки» та «Деміївська» запустили «човниковий» рух поїздів. На цій ділянці кожною з двох колій курсує поїзд з інтервалом 13 хв та 17 хв, в залежності від напрямку руху.

Начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський повідомляв в інтервʼю Oboz.ua про проблеми на відрізку між станціями «Тараса Шевченка» і «Почайна». За його словами, цей тунель будували у 1980-х роках, і він був експериментальним, через це на цій ділянці є певні особливості, але жодної небезпеки для пасажирів нема. Він зазначав, що цю ділянку метро планували закрити влітку 2024 року для проведення ремонту.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *