Податкова оштрафувала PornHub на $5500

Державна податкова служба оштрафувала компанію-власника сайту обміну та перегляду порнографічних відеороликів PornHub. Про це повідомив народний депутат, голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Ключові факти

  • Компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у звʼязку з чим до неї був застосований штраф у розмірі $5543 та відповідне податкове повідомлення-рішення (ППР), спрямоване до компанії та Агентства доходу Канади.
  • «На жаль, не всі платники, що оперують сервісами для дорослих, однаково відповідально ставляться до оподаткування», – написав Гетманцев у своєму телеграм-каналі.
  • Він нагадав, що відомий сервіс Onlyfans вже сплатив до державного бюджету України з початку 2023 року $944 100.
  • «Кожна копійка т.з. податку на Google йде на фінансування потреб нашої армії, а Україна за рейтингом PornHub на 14-му місці серед інших країн за переглядами споживачів електронних послуг цього сайту», – зазначив Гетманцев.

Контекст

Держбюджет України у третьому кварталі отримав 2,1 млрд грн завдяки так званому податку на Google. За звітний період подано 96 декларацій і задекларовано €26,6 млн та $29,9 млн, або 2,092 млрд грн. Найбільші суми до бюджету України сплатили Google, Apple, Sony, Ebay, Amazon, Meta Platforms і Netflix.

Минулого тижня PornHub опублікував підсумки 2023 року. Вони свідчать про те, що серед усіх країн, користувачі яких дивилися подібний контент, Україна опинилася на 14-му місці, піднявшись на одну сходинку порівняно з результатом минулого року. Щодо часу проведеного за переглядом таких відео, то Україна опинилася на 10-му місці. Середній показник перебування українців на ресурсі склав трохи понад 10 хвилин.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *