У Червоному морі пошкодили кабелі глобального інтернету

У Червоному морі перебиті чотири підводні телекомунікаційні кабелі із 15, що зʼєднують Європу, Азію та Африку. Це лінії Asia-Africa-Europe 1, Europe India Gateway, Seacom та TGN, на які припадає 25% трафіку в регіоні, повідомила компанія HGC Global Communications Limited (Гонконг).

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Компанія назвала пошкоджені маршрути найважливішими для передачі даних з Азії до Європи. Через пошкодження інтернет-трафік зараз перенаправляється через материковий Китай і на схід через США.
  • Попередній аналіз показав, що пошкодження знаходяться у південній частині Червоного моря і підпадають під юрисдикцію Ємену, заявив представник HGC агентству АР.
  • Представник південноафриканської Seacom повідомив CNN, що відновлювальні роботи розпочнуться не раніше, ніж за місяць, оскільки оформлення дозволів для підводних робіт у регіоні займає багато часу.
  • Наразі незрозуміло, хто і як пошкодив кабелі, проте в районі Червоного моря продовжуються атаки хуситів на кораблі та судна. Водночас хусити поклали відповідальність за пошкодження на США та Велику Британію, які завдають ударів по їхнім позиціям у Ємені. 

Контекст

Хусити почали атаки з листопада 2023-го у відповідь на операцію Ізраїлю в Секторі Гази. Хусити контролюють високогірну північ Ємену та столицю країни Сану, захоплену у громадянській війні у 2014–2015 роках. Найдієвіша зброя у їхньому арсеналі – іранські ракети та безпілотники, оскільки Іран підтримує їх, як і практично всі шиїтські угрупування на Близькому Сході.

Попри обіцянки завдавати ударів лише по суднах, повʼязаних з Ізраїлем та його союзниками, атаки швидко стали маловибірковими. 

З середини грудня США разом з дев’ятьма країнами-партнерами почали відповідати: збивати ракети, дрони та завдавати авіаударів по хуситах.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *