«Vodafone Україна» закрила угоду про придбання інтернет-провайдера «Фрінет»

Група компаній «Vodafone Україна» завершила придбання компанії «Фрінет», яка надає послуги фіксованого доступу до мережі інтернет під брендом «О3». Про це йдеться у пресрелізі компанії.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Покупка компанії є частиною стратегії «Vodafone Україна» з розвитку конвергентних послуг і тарифів, йдеться у повідомленні пресслужби.
  • «Фіксований бізнес «Vodafone Україна» має розвиватися, щоб обслуговувати більше абонентів, надаючи їм послуги високошвидкісного інтернету, зокрема на базі сучасної технології GPON (гігабітної оптичної мережі)», – прокоментувала закриття угоди гендиректорка Vodafone Україна Ольга Устинова.
  • Ціну та умови угоди в компанії не розголошують.

Контекст

У травні цього року Антимонопольний комітет дозволив «Vodafone Україна» придбати частку в ТОВ «Фрінет», заявляв АМКУ. Тож після угоди сукупні частки учасників концентрації на регіональних ринках не перевищуватимуть 15–21%.

Під час розгляду заяви було встановлено, що ці ринки є висококонкурентними. Основними конкурентами «ВФ Україна» є компанії Ukrtelecom, Vega, Kyivstar, Fregat, Lanet, Triolan, Homenet, Goodnet, Prosto, IT-Invest, Darkwood, RedLine та ін.

АМКУ вважає, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України.

ТОВ «Фрінет» – національний оператор широкосмугового доступу до інтернету, що надає послуги під торговою маркою «О3» у Києві та Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Київській, Рівненській, Хмельницькій, Чернігівській областях. 

Компанія заснована та працює на ринку, починаючи з 2008 року, будує свої мережі за технологією FTTx та GPON з використанням 10 та 40 гігабітних оптоволоконних магістралей і сучасного керованого устаткування від провідних компаній-виробників. Це дає змогу надавати кожному абоненту канал доступу в інтернет зі швидкістю до 1 Гбіт/с. Абонентська база компанії перевищує 163 000 абонентів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *