Vodafone очікує зростання виторгу IT SmartFlex на 30% у 2023-му

Виторг продуктової IT SmartFlex – дочірньої компанії мобільного оператора Vodafone зросте на 30% у 2023-му. Такий прогноз озвучила в інтерв’ю Forbes CEO Vodafone Ольга Устинова.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • IT SmartFlex – продуктова IT-компанія, заснована у 2019. році Її фокус – розробка продуктів для закриття внутрішніх потреб бізнесу Vodafone. 
  • Застосунок для самообслуговування My Vodafone – розробка IT SmartFlex. Програма інтегрована з «Дією» та monobank. Також компанія розробила продукти для Big Data підрозділу та інструменти KPI для HR-менеджерів. Вихід на зовнішній ринок – стратегія на 2024-ий.
  • На вересень 2023-го у команді IT SmartFlex 190 осіб. На кінець поточного року буде 220, очікує Устинова. За її прогнозами, виторг компанії у 2023-му виросте на 30%. 

Контекст

У квітні 2023-го IT SmartFlex вступила до «Дія.City» – податкового спецрежиму для ІТ-бізнесу. Компанії-резиденти мають платити 5%-вий податок на доходи фізосіб, мінімальний ЄСВ, військовий збір 1,5% і на вибір 18%-вий податок на прибуток або податок на виведений капітал 9%. 

Також «Дія.City» передбачає альтернативну форму найму – співпрацю за гіг-контрактами. «Є перші гіг-контракти, придивляємося, як працює цей формат», – каже Устинова. 

Повну версію розмови з Ольгою Устиновою читайте тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *