Візит Зеленського до США. Запорізька область та штат Пенсильванія підписали угоду про співпрацю

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров і губернатор американського штату Пенсильванія Джош Шапіро 23 вересня під час візиту президента Володимира Зеленського в США підписали угоду про співпрацю між Запорізькою ОВА та Співдружністю Пенсильванія. Про це повідомила пресслужба Офісу президента. 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Угода передбачає взаємодію між держорганами, науковими установами, організаціями громадянського суспільства та бізнесом. 
  • Серед головних напрямів угоди – енергетика, аграрна сфера, цифрові технології та оборона. Угода також сприятиме відбудові Запорізької області, йдеться у повідомленні.
  • У штаті Пенсильванія проживає понад 150 000 українців та американців українського походження та розміщені виробництва зброї та військової техніки, зазначив Зеленський. «Для України цей напрям є безумовним пріоритетом. Будемо вдячні за посилення співпраці в цій сфері», – наголосив президент. 

Контекст

Між українськими областями та американськими штатами укладено вже п’ять угод. Раніше такі документи були підписані між Київщиною та штатом Вашингтон, між Київщиною та штатом Юта, між Житомирщиною та штатом Індіана, між Чернігівщиною та штатом Міннесота.

Зеленський розпочав візит до США з відвідання Скрентонського армійського боєприпасного заводу, де виробляють складові частини артилерійських і мінометних снарядів. Його потужності повністю завантажені під потреби України, зокрема для виготовлення снарядів калібру 155 мм, яке впродовж року суттєво збільшили. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *