Витрати на мобільні додатки у 2023 році сягнули рекордних $171 млрд – дослідження Data.ai

Споживчі витрати на мобільні застосунки у 2023 році зросли на 3% порівняно з минулим роком, досягнувши рекордних $171 млрд в App Store, Google Play та інших магазинах додатків для Android. Про це свідчить дослідження стану мобільних пристроїв State of Mobility від компанії Data.ai, пише Techcrunch.

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Значна частина витрат припадає саме на додатки, а не на мобільні ігри, здебільшого завдяки успіху TikTok. Проте кількість завантажень додатків минулого року залишилася на рівні 257 млрд, що лише на 1% більше в порівнянні з 2022 роком, йдеться у дослідженні.
  • У 2023 році споживчі витрати на неігрові програми зросли на 11% порівняно з минулим роком – до $64 млрд. 
  • Драйверами росту були соціальні програми та творча економіка. Зокрема, витрати на TikTok минулого року перевищили $10 млрд за весь період існування, ставши першим неігровим додатком, якому це вдалося. За прогнозами Data.ai, цьогоріч споживча монетизація в соціальних додатках зросте на 150%, до $1,3 млрд.

Витрати на мобільні додатки у 2023 році сягнули рекордних $171 млрд. Драйвером зростання став TikTok /Фото 1

  • У 2023 році понад 1500 додатків та ігор заробили понад $10 млн, 219 – перевищили $100 млн, а 13 додатків – $1 млрд. Серед нових додатків, які досягли позначки в $1 млрд, – Royal Match, Google One, Max і Gardenscapes.
  • У дослідженні також зазначається, що розвиток генеративного штучного інтелекту сприяв споживчим витратам минулого року. Ринок додатків genAI зріс у сім разів, що призвело до появи нових споживчих засобів, таких як чат-боти з ШІ і генератори мистецтва з ШІ. 
  • Найпопулярніші програми у сфері ШІ з точки зору споживчих витрат – ChatGPT, Ask AI та Open Chat. Щоб скористатися споживчим попитом, понад 4000 додатків додали слово «чат-бот» до своїх описів, а понад 3500 – «gpt», виявив Data.ai. 
  • Також зазначається, що у 20 додатках, які додали функції ШІ, кількість завантажень зросла на 11% порівняно з минулим роком. 

Витрати на мобільні додатки у 2023 році сягнули рекордних $171 млрд. Драйвером зростання став TikTok /Фото 2

  • Минулого року Китай лідирував у Індії та США за кількістю встановлень додатків, тоді як Бангладеш став ринком, що розвивається найшвидше.
  • У 2023 році витрати на мобільні ігри впали на 2% порівняно з минулим роком – до $107 млрд. Завантаження ігор були приблизно такими ж, як і в попередні роки, і становили 88 млрд із 257 млрд загальних завантажень. 
  • Найпопулярніші жанри включали гіперказуал, симулятор і бойовик. Серед прориву року були Monopoly GO та EA Sports FC Mobile Soccer.

Витрати на мобільні додатки у 2023 році сягнули рекордних $171 млрд. Драйвером зростання став TikTok /Фото 3

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *