Виторг найбільшого онлайн-продавця книг Yakaboo у 2023 році

У 2023 році виторг української книжкової платформи Yakaboo виріс до 492 млн грн проти 446 млн грн у 2022-му. Yakaboo входить до 30 найбільших гравців e-commerce в Україні від Forbes і єдиний книжковий ритейлер у цьому списку.

Ключові факти

  • Зростанню продажів на книжковій платформі Yakaboo у 2023-му сприяли кілька факторів, каже СЕО компанії Олена Безугла. «Українці почали більше читати українською мовою, і це привело до різкого зростання попиту на україномовну літературу та відповідно стимулювало видавництво українських книг», – розповіла СЕО. 
  • Також у магазині зріс попит на книги іноземними мовами, зокрема англійською.
  • «Електронний та аудіоформат також набуває дедалі більшої популярності», – каже Безугла. Продажі електронного контенту в Yakaboo це підтверджують: за 2023 рік вони зросли вдвічі. 
  • Інші чинники зростання виторгу компанії – оновлений сайт з покращеним дизайном і пошуком та впровадження сучасних CRM і ERP-систем, розповіла Безугла.
  • За перші два місяці 2024 року виторг книжкової платформи Yakaboo зріс майже втричі, порівнюючи із січнем-лютим 2023 року.

Контекст

Власники Yakaboo – Віталій Бутенко та Юрій Кривошея.

Послугами та продуктами книжкової платформи користуються понад 3 млн клієнтів. Вона співпрацює з понад 500 українськими видавництвами та з такими англомовними видавництвами, як Penguin Random House, Macmillan Publishers, HarperCollins Publishers, Hachette. 

Нині у каталозі Yakaboo – вже майже 500 000 книг 71 мовою у паперовому, електронному та аудіо форматах. У мобільному застосунку Yakaboo є майже 14 000 електронних та аудіокниг.

Після початку повномасштабного вторгнення ритейлер певний час не мав доходу, його склад із продукцією опинився в зоні бойових дій. Тож до середини квітня 2022 року компанія не продала жодного паперового видання. 

Аудіо та електронні книги Yakaboo на початку великої війни теж не продавав.

Компанія надала безкоштовний доступ до своєї бібліотеки через мобільний застосунок, який запустила напередодні війни.

За результатом 2022 року виторг Yakaboo лишився майже на рівні довоєнних показників, впавши лише на 4,5% до 446 млн грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *