Виробника зварювального обладнання ESAB внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

Американсько-шведську компанію-виробника зварювального обладнання та матеріалів Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB) внесли до переліку міжнародних спонсорів війни, повідомляє НАЗК. Фірма продовжує працювати у РФ та постачає свої товари «Газпрому». 

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • В межах російської програми імпортозаміщення, на заводах компанії виробляють російські та фірмові зварювальні матеріали ESAB, а також електроди, дроти та флюси. 
  • У НАЗК зазначили, що таким чином компанія допомагає РФ справлятися з наслідками накладених на неї санкцій, а також забезпечує технологічні спроможності країни.
  • У червні 2022 року компанія офіційно оголосила про продовження роботи у Росії. У 2023-му ESAB також анонсувала нове високотехнологічне зварювальне обладнання власного виробництва в РФ.
  • З 24 лютого 2022-го по жовтень 2023-го компанія імпортувала до Росії товарів на понад $60 млн. Серед них: матеріали, обладнання, запчастини та інструменти для зварювання з Німеччини, КНР, Угорщини, Південної Кореї, В’єтнаму, Швеції, Австрії, Індії, Туреччини.
  • Торік продукцію під брендом ESAB продовжували постачати через систему державних закупівель. Споживачами продукції цієї компанії є підприємства паливно-енергетичного комплексу РФ: ТОВ «Газпром Метанол», ТОВ «Газпром Трансгаз Грозный» тощо.

Контекст

ESAB здійснює свою діяльність у Росії через ТОВ «Эсаб».

Компанія працює в Росії більш як 20 років та створила там уже понад 6000 робочих місць. ESAB має понад 150 дистрибʼюторів, а також 2 заводи і технологічний центр, який здійснює відпрацювання технологій, навчання та демонстрацію обладнання. 

Нещодавно голова НАЗК Олександр Новіков повідомив, що агентство вже внесло у перелік міжнародних спонсорів війни 49 компаній. Найбільше фірм походять із Китаю. Після цього агентство внесло до переліку провідного світового виробника шоколаду та какао-продуктів Barry Callebaut.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *