Виробник танків KNDS створить філію в Україні. Франція і Німеччина надали дозволи

Париж і Берлін досягли угоди, яка дає можливість французько-німецькій оборонній компанії KNDS заснувати виробничий підрозділ в Україні, повідомив очільник Міноборони Франції Себастьян Лекорню, пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • «Ми оголошуємо… що французько-німецька компанія почне діяти в Україні, створивши тут філію», – сказав він після переговорів із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.
  • Підрозділ має зайнятися випуском запчастин і навчанням місцевого персоналу.
  • На початку березня Лекорню стверджував, що три французькі оборонні компанії, включно з KNDS, мають намір розпочати виробництво в Україні вже цього літа. 
  • У середині місяця президент Франції Еммануель Макрон разом з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і премʼєром Польщі Дональдом Туском заявив, що французькі та німецькі компанії працюватимуть із Києвом із метою прискорити виробництво озброєнь на території України.

Контекст

KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems) є результатом обʼєднання Krauss-Maffei Wegmann та Nexter, двох провідних європейських виробників сухопутних військових систем, що базуються у Німеччині та Франції.

KNDS утворює групу з близько 9000 співробітників з оборотом у 2022 році в 3,2 млрд євро. До продукції входять основні бойові танки, бронетехніка, артилерійські системи, системи озброєння, боєприпаси, військові мости, сервісне обслуговування, широкий спектр обладнання та інше.

Україна та Франція підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Угода передбачає виділення на оборону €3 млрд вже в поточному році, чітку й принципову підтримку з боку Парижа повноправного членства України в НАТО, застосування санкцій проти Росії за війну, а також відповідальність політичного керівництва РФ та всіх воєнних злочинців.

Того ж дня, 16 лютого, безпекова угода була підписана і з Німеччиною. Цьогоріч Німеччина надасть понад €7 млрд на військову допомогу Україні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *