Виробництво зброї та цифровізація постачань для Сил оборони. Зеленський провів чергове засідання Ставки

У четвер, 12 жовтня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, про це він написав у соцмережах. Було розглянуто ситуацію на фронті. Зеленський дав окреме доручення забезпечити максимальну цифровізацію постачань для Сил оборони. 

Ключові факти

  • Зеленський наголосив на необхідності постійного нарощування обсягів українського виробництва зброї та техніки. За його словами, Мінстратегпром має чітке завдання представити програму забезпечення українською зброєю за всіма ключовими потребами – від ракет і дронів до бронетехніки та снарядів. 
  • Президент дав окреме доручення віцепрем’єр-міністру Михайлу Федорову та міністру оборони Рустему Умєрову – максимальна цифровізація постачання для Сил оборони. 
  • «Повна підзвітність і контроль – наш пріоритет. Є чіткі терміни реалізації», – написав він.
  • Також на Ставці обговорили ситуацію на фронті.
  • «Доповіді командувачів – Залужний, Сирський, Тарнавський. Ситуація на основних напрямках – схід, південь. Захист наших позицій. Наші кроки вперед», – повідомив Зеленський.
  • Окремим питанням на Ставці була ситуація на Близькому Сході. «Комплексний аналіз від голови Служби зовнішньої розвідки Литвиненка. Враховуємо всі чинники, дбаємо про інтереси наших громадян у регіоні та працюємо з партнерами заради недопущення ширшої дестабілізації», – повідомив він.

Контекст

Зранку 10 жовтня Авдіївка зазнала артилерійського й танкового обстрілів з боку окупантів, повідомляло Міністерство внутрішніх справ. За словами народного депутата, колишнього гендиректора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, окупанти намагалися штурмувати Авдіївку з третьої ранку і вкотре обстріляли будівлю заводоуправління АКХЗ. 

11 жовтня на Авдіївському напрямку окупанти силами до трьох батальйонів за підтримки танків та броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. 

12 жовтня на Авдіївському напрямку українські захисники тримають оборону, відбили понад 10 атак ворога в районі Авдіївки та ще 10 атак східніше Степового, південно-східніше Сєверного та південніше Первомайського Донецької області, повідомляє Обʼєднаний пресцентр Сил оборони таврійського напрямку.

«Авдіївка. Тримаємо позиції. Саме українська сміливість і єдність визначають, як завершиться ця війна. Маємо всі про це пам’ятати», – написав Зеленський.

Ворог розглядає Авдіївку Донецької області як можливість здобути знакову перемогу і переломити перебіг бойових дій, повідомив речник Обʼєднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, пише «Інтерфакс-Україна».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *