Велика Британія виділила понад $180 млн на зміцнення енергетичного сектора України

Велика Британія виділила майже £150 млн ($186,8 млн) на зміцнення енергетичного сектора України, йдеться в повідомленні британського уряду. Також країна продовжує працювати з партнерами з G7, щоб допомогти Україні після атак РФ, заявив постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Голланд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Велика Британія продовжує працювати з партнерами з G7, щоб допомогти Україні відремонтувати, захистити і відновити енергетичну систему.
  • «Велика Британія активізує зусилля з підтримки України і виділила майже £150 млн на зміцнення енергетичного сектора України», – сказав Голланд.
  • Він зазначив, що Росія навмисно та систематично завдає ударів по енергетичній системі України. Зокрема, повітряні атаки, що почастішали, змусили використовувати резервні джерела живлення. Мільйони людей зіткнулися з перебоями в електропостачанні, опаленні та водопостачанні, що посилило гуманітарну ситуацію у прифронтових районах. 

Контекст

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Днями Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон підтримала позицію України щодо необхідності рішення ENTSO-E для збільшення пропускних можливостей міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з європейських країн.

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС і просить надати Україні сучасні засоби ППО. За його словами, Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *