ВАКС заочно арештував депутата Дубневича. Його підозрюють у розкраданні газу на 2,1 млрд грн

Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тривання під вартою народному депутату Ярославу Дубневичу, підозрюваному у справі щодо розкрадання газу на 2,1 млрд грн, повідомляє пресслужба САП.

Ключові факти

  • Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора та обрав запобіжний захід чинному народному депутату у вигляді тримання під вартою.
  • Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.
  • Дубневич є також обвинуваченим у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниці». 2 листопада колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення його в міжнародний розшук.

Контекст

Слідство у справі Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ детективи розпочали у 2016 році.

Дубневич є шостим підозрюваним у межах цієї справи. Іншим учасникам схеми про підозру повідомили у січні 2018-го (епізод щодо розкрадання газу на 1,4 млрд грн) та у серпні 2020 року (епізод щодо розкрадання газу на 729,8 млн грн).

Наразі обвинувальні акти щодо п’яти учасників схеми скеровано до суду, а на цілісні майнові комплекси «Новороздільська ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ» вартістю близько 800 млн грн накладено арешт.

10 жовтня НАБУ і САП повідомили народному депутату Дубневичу про підозру. У жовтні народного депутата оголосили у розшук.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *