ВАКС обрав запобіжний захід ексзаступнику Міністра економіки

ВАКС обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра економіки Олександру Грибану у вигляді застави у розмірі 939 400 грн. Експосадовця підозрюють у зловживаннях на понад 62 млн грн під час закупівлі продуктів харчування для потреб держави у період воєнного стану. Про це повідомила пресслужба САП.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Крім застави суд поклав на нього низку обовʼязків: прибувати до детектива, прокурора, суду; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утриматися від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у цій справі – заступником міністра агрополітики Тарасом Висоцьким; здати закордонний паспорт.
  • Після ознайомлення з повним текстом рішення суду буде вирішене питання щодо оскарження указаного запобіжного заходу, йдеться у повідомленні.

Контекст

НАБУ і САП вручили підозри першому заступнику міністра аграрної політики та продовольства Тарасу Висоцькому та ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Їх підозрюють у зловживанні на суму 62,5 млн грн при закупівлі АТ «Укрзалізниця» макаронних виробів для забезпечення потреб держави у період воєнного стану у березні–квітні 2022 року. 

Грибан проходить підозрюваним за епізодом у зловживаннях на 33,7 млн грн. Він стосується закупівлі продуктів харчування у виробника з Туреччини. В Україні ці продукти продавав посередник – ТОВ «Вінсанд Лайт». Слідство вважає, що саме Грибан лобіював інтереси ТОВ «Вінсанд Лайт».

31 серпня ВАКС обрав Висоцькому запобіжний захід у вигляді застави у 805 000 грн.

Більше про цю справу читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *