В Україні викрали понад 800 автівок за перше півріччя. Найбільше – ВАЗ, Volkswagen та Mercedes – Опендатабот

Кількість автовикрадень повертається до звичного рівня після активізації викрадачів авто на початку повномасштабного вторгнення, повідомляє Опендатабот. За перше півріччя було викрадено 809 транспортних засобів. Найвищий рівень автозлочинності – на Донеччині, Луганщині та у Запорізькій області.

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Цьогоріч в Україні зберігається звична для попередніх років динаміка, за шість місяців було викрадено 809 транспортних засобів порівняно із піковими показниками минулого року.
  • Найчастіше в Україні викрадають легкові та вантажні автомобілі, а також мотоцикли – на ці транспортні засоби припадає більше 12 200 викрадень. Найпопулярнішою маркою серед автовикрадачів протягом останніх трьох років є ВАЗ – 2300 автівок, або 16% від усієї кількості, а також Volkswagen та Mercedes. 

В Україні викрали понад 800 автівок за перше півріччя. Найбільше – ВАЗ, Volkswagen та Mercedes – Опендатабот /Фото 1

Інфографіка: Опендатабот

В Україні викрали понад 800 автівок за перше півріччя. Найбільше – ВАЗ, Volkswagen та Mercedes – Опендатабот /Фото 2

Інфографіка: Опендатабот

  • Серед регіонів за кількістю автовикрадень лідирує Донецька область – 2663 за три роки. Друге і третє місця у цьому рейтингу посідають Луганська і Запорізька області – 1906 та 1454 випадків відповідно. Найменша кількість викрадень зафіксована на Івано-Франківщині, де з 2020 року офіційно зникло лише 46 транспортних засобів.

В Україні викрали понад 800 автівок за перше півріччя. Найбільше – ВАЗ, Volkswagen та Mercedes – Опендатабот /Фото 3

Інфографіка: Опендатабот

Контекст

За останні три роки в Україні було зафіксовано більш ніж 14 200 випадків викрадення авто. 

У 2022 році до правоохоронних органів з відповідними заявами звернулися 10 400 власників автівок, це 73% заяв від усього досліджуваного періоду. 

Нещодавно Опендатабот повідомив про зростання кількості порушених проваджень щодо рейдерства за перші пʼять місяців 2023 року, вона була на 12% більшою, ніж за весь попередній рік. За повний 2022 рік нараховувалася 131 справа щодо рейдерських дій. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *