Бізнес Bacardi у Росії зростає на тлі виходу з ринку інших виробників алкоголю – WSJ

Компанія Bacardi продовжує просувати у Росії такі алкогольні бренди, як горілка Grey Goose, вермут Martini й однойменний ром, та повідомила про зростання продажів і прибутку в країні за минулий рік, тоді як багато найбільших світових алкогольних брендів пішли з ринку, пише The Wall Street Journal.

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Компанія наймає персонал і постачає на російський ринок продукцію на мільйони доларів, попри те, що незабаром після вторгнення РФ в Україну Bacardi заявила, що призупиняє експорт до Росії. 
  • Російський підрозділ Bacardi, ТОВ «Бакарді Рус», імпортував товарів на суму $169 млн за 12 місяців, до 30 червня, згідно з даними російської державної митної служби, зібраними фахівцем із торгових даних Export Genius. Серед імпортованих продуктів – горілка Grey Goose, джин Bombay Sapphire, ром Oakheart, шотландське віскі Dewarʼs, текіла Patrón і вермут під брендом Martini, просекко та інші продукти.
  • Тим часом «Бакарді Рус» повідомила про зростання річного виторгу на 8,5% – до 30 млрд руб., що еквівалентно приблизно $314 млн, у 2022 році, згідно з даними Федеральної податкової служби Росії. Прибуток підскочив до 4,7 млрд руб. з 1,5 млрд руб. у 2021 році.
  • Конкурент Bacardi, Davide Campari-Milano, що виробляє аперитиви Aperol і Campari, також залишився в Росії, імпортуючи обидва бренди на мільйони доларів після вторгнення, свідчать дані Export Genius.
  • Вихід з алкогольного ринку кількох провідних міжнародних власників брендів знизив конкуренцію і створив можливості як для тих, що залишилися, так і для місцевих компаній.

Контекст

Інші виробники алкоголю, які виїхали з Росії або припинили свою діяльність, зазнали фінансових збитків. Diageo, власник горілки Smirnoff і шотландського віскі Johnnie Walker, заявила, що залишила Росію наприкінці минулого року. Згідно з даними Федеральної податкової служби Росії, її місцевий бізнес повідомив про збиток у розмірі 122 млн руб. у 2022 році порівняно з чистим прибутком у розмірі 325 млн руб. у 2021-му.

Пивоварна компанія Budweiser Anheuser-Busch InBev веде переговори про продаж своєї частки у великому спільному російському пивоварному підприємстві. У квітні Heineken заявила, що знайшла нового власника для свого бізнесу в Росії. 

Carlsberg нещодавно уклала угоду про продаж свого бізнесу в Росії, але з того часу уряд РФ націоналізував її бізнес і призначив нове керівництво.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *