В Україні фіксується новий рекорд споживання електроенергії, «Укренерго» просить економити

У середу, 10 січня, в Україні зафіксовано новий рекорд споживання, особливо в ранкові години, повідомляє «Укренерго». Зазначається, що диспетчерський центр упродовж всього дня намагається збалансувати роботу енергосистеми.

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • «Укренерго» закликало ощадливо споживати електроенергію, щоб допомогти енергосистемі працювати в складних погодних умовах без навантажень.
  • Зокрема, зменшити використання кондиціонерів для опалення приміщення та обігрівачів, особливо це актуально в ранковий та вечірній час. Також українців просять не вмикати одночасно декілька електроприладів і вимикати світло в приміщеннях, де не знаходитесь.
  • НЕК також закликало бізнес долучитися до підтримки енергосистеми і зменшити освітлення вивісок, вітрин, банерів та новорічних гірлянд.

Контекст

З початку січня споживання електроенергії в Україні стрімко зросло, зокрема через похолодання. 

За даними Міненерго, станом на 10 січня попри значне зростання споживання електроенергії власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також на поточну добу планується імпорт електроенергії 2223 МВт*год. Експорту не передбачається.

У відомстві зазначили, що ситуація контрольована, графіки відключень не застосовуються.

В аварійний короткостроковий ремонт виведено 1 одиницю генеруючого обладнання. Водночас після ремонту до роботи підключено блок ТЕС.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *