В Старокостянтинові коштом USAID встановили міні-ТЕС потужністю 1067 кВ

Теплопостачальне підприємство м. Старокостянтинів Хмельницької області приєднало до мереж когенераційну установку, що була придбана коштом USAID Ukraine. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінінфраструктури.

Тільки до 7 січня даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • Установка потужністю 1067 кВ обладнана газопоршневим двигуном і генерує одночасно теплову й електричну енергію для забезпечення потреб міських котелень в електропостачанні.
  • Так відбувається безперебійне постачання тепла об’єктам критичної та соціальної інфраструктури, а також мешканцям багатоквартирних будинків, йдеться у повідомленні.
  • Це вже друга установка в цьому місті, зазначила пресслужба USAID. Минулого року теплопостачальне підприємство Старокостянтинова власним коштом придбало КГУ потужністю 500 кВ, що дало змогу закрити одну третину потреб підприємства з енергозабезпечення критичної інфраструктури міста. 
  • Завдяки двом КГУ безперебійне теплопостачання незалежно від можливих відключень електрики отримають кілька лікувальних закладів, вісім шкіл, девʼять дитячих садочків, два гуртожитки та 16 500 осіб, які проживають у 150 багатоквартирних будинках.

На Хмельниччині встановили міні-ТЕС коштом USAID. Загалом планують закупити 91 установку (фото) /Фото 1

Когенераційна установка. Фото: Мінінфраструктури

Контекст

USAID через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) допомагає Україні розгорнути мережу когенераційних установок і тим самим зміцнити енергетичну безпеку країни в умовах війни. 

USAID закуповує 91 когенераційну установку для 32 міст України та двох університетів. Це обладнання загальною потужністю 56,5 МВт, інтегроване в системи централізованого теплопостачання, забезпечуватиме живлення місцевої критичної інфраструктури, зокрема котелень, теплових пунктів, насосних станцій систем водопостачання та водовідведення, а також стабільне теплопостачання до понад 1 млн мешканців і близько 1000 соціальних об’єктів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *