SpaceX подала позов проти відомства, яке захищає звільнених працівників

Компанія SpaceX подала позов до суду на Національне управління з трудових відносин (NLRB) після того, як це відомство звинуватило компанію у незаконному звільненні працівників нібито за критику засновника компанії Ілона Маска. Про це пише The Verge.

Тільки до 7 січня даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • У своєму позові SpaceX заявляє, що розгляд справи в NLRB порушує «конституційне право SpaceX на суд присяжних», і просить суд призупинити розслідування управління. 
  • Слухання у NLRB у справі SpaceX призначено на 5 березня, проте його можуть перенести у разі задоволення апеляції компанії.

Контекст

Раніше NLRB розпочало розслідування, підозрюючи, що SpaceX незаконно звільнила групу співробітників за критику висловлювань Ілона Маска, яка була опублікована у відкритому листі. 

Працівники писали про серію твітів Маска, які він зробив у 2020 році. Вони стверджують, що багато з дописів мільярдера нібито мали сексуальний характер. За словами працівників, заяви Маска суперечать політиці компанії щодо різноманітності та неналежної поведінки на робочому місці, тому закликали SpaceX засудити їх. 

Компанію також звинуватили у тому, що вона «зневажливо» ставилася до авторів листа і погрожувала їм звільненням.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *