Турецька Dolsar обіцяє допомогти Україні у відновленні Каховської ГЕС

ПАТ «Укргідроенерго» й турецька Dolsar Muhendislik Anonim Sirketi 3 жовтня в Туреччині підписали меморандум щодо співпраці у відновленні зруйнованої росіянами Каховської ГЕС. Про це йдеться у повідомленні пресслужби «Укргідроенерго». 

Ключові факти

  • У документі зазначається про наміри підприємств взаємодіяти у питанні відновлення Каховської ГЕС та будівництва Канівської ГАЕС.
  • «Російські окупанти підірвали машинну залу та водозливну греблю Каховської ГЕС, що призвело до руйнувань, і за результатами попередньої оцінки можна зробити висновок про необхідність здійснення заходів щодо відновлення Каховської ГЕС», – йдеться у меморандумі.
  • Також у документі зазначено, що розвиток паливно-енергетичного комплексу України має на сьогодні пріоритетний статус.

Контекст

«Укргідроенерго» – найбільша гідрогенерувальна компанія України, до складу якої входять 10 станцій на річках Дніпро та Дністер. 

У ніч на 6 червня російські війська здійснили черговий акт тероризму, підірвавши греблю Каховської ГЕС. За підрахунками KSE Institute, сума прямих збитків уже становить щонайменше $2 млрд.

18 липня Кабмін затвердив постанову щодо початку відбудови дамби протягом наступних двох років, яка передбачає два етапи реконструкції.

Dolsar Muhendislik Anonim Sirketi вже понад 50 років працює на турецькому ринку та у 19 країнах світу у сфері інженерних консультацій, послуг технічного нагляду та консалтингу на масштабних інфраструктурних об’єктах енергетики (серед них – гідроелектростанції, теплові станції, лінії електромереж, електричні підстанції та інше), об’єктах транспортної промисловості (мости, дороги, тунелі, залізниці, порти, аеропорти), об’єктах водного господарства (греблі, трубопроводи, насосні станції). В Україні Dolsar працює з 2020 року і надає свої послуги цілій низці об’єктів інфраструктури.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *