Трамп вніс заставу в $175 млн у справі про шахрайство

Колишній президент США Дональд Трамп вніс заставу на $175 млн у справі про шахрайство, пише Financial Times. Згідно з судовими документами, Трамп забезпечив заставу через страхову компанію Knight Specialty.

Ключові факти

  • Трамп вніс заставу, щоб перешкодити генеральному прокурору Нью-Йорка отримати майже пів мільярда доларів за рішенням суду про шахрайство проти нього та його бізнесу. Це тимчасово поклало край протистоянню, яке могло призвести до втрати частини власності колишнього президента.
  • Суму, яку він був змушений виплатити, апеляційний суд зменшив з повної суми – яку, за твердженням Трампа, було б «неможливо» отримати – до $175 млн минулого тижня.
  • Внесення застави відбулося в результаті судової заборони, винесеної минулого тижня суддею, який займається окремою кримінальною справою, що має бути передана до суду наприкінці цього місяця і була розширена іншим судом Нью-Йорка.

Контекст

У лютому цього року суд у Нью-Йорку зобов’язав експрезидента США сплатити $454 млн штрафу, включно з відсотками, у так званій справі про шахрайство. В ухвалі суду йдеться, що бізнес-імперія Трампа Trump Organization завищувала вартість своєї нерухомості, таким чином отримуючи вигідніші банківські кредити. 

Прокуратура штату Нью-Йорк інкримінувала Трампу сім звинувачень, серед яких – шахрайство, підробка документів, складання неправдивих фінансових звітів.

Це рішення стало результатом розгляду цивільного позову проти Трампа, поданого у вересні 2022 року генпрокуроркою штату Нью-Йорк.

Раніше адвокати експрезидента подали до суду заяву, в якій закликали апеляційний суд штату відкласти виконання рішення, стверджуючи, що сума є надмірною. Захист Трампа попросив дозволити йому внести заставу в розмірі $100 млн, поки він подає апеляцію на рішення суду.

Президентська кампанія Трампа стикається з фінансовими проблемами. Раніше джерела NYT повідомили, що експрезидент США 3 березня у Флориді зустрівся з мільярдером Ілоном Маском та кількома донорами-республіканцями у пошуках фінансування президентських перегонів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *