Tesla знижує ціни на автівки у США. Напередодні звіт про постачання автовиробника не виправдав очікувань

Компанія Tesla знизила ціни в США на свій компактний седан Model 3 і позашляховик Model Y, посиливши цінову війну всього через кілька днів після того, як постачання автовиробника в третьому кварталі не виправдали очікувань ринку, пише Reuters.

Ключові факти

  • Останні скорочення відбулися у звʼязку з тим, що компанія докладає всіх зусиль, щоб поставити рекордні 476 000 автомобілів за останні три місяці 2023 року, щоб досягти річної мети – більше 1,8 млн автомобілів.
  • Зниження цін Tesla – зараз приблизно на 2,7–4,2% – почалося у січні, щоб підтримати продаж у нестабільній економіці та відобразити конкуренцію з боку автовиробників, таких як Ford та BYD.
  • Акції Tesla впали на 2,1% на тлі загальної слабкості ринку та побоювань, що скорочення ще більше вплинуть на рентабельність компанії, яка у квітні-червні впала до майже чотирирічного мінімуму.
  • Стандартний седан Model 3 тепер коштує на $1250 дешевше та ціна становить $38 990, а варіант Model Y коштує на $2000 дешевше – $48 490.
  • Tesla також знизила ціни на більш дорогі варіанти двох моделей.
  • Загалом ціни на стандартну Model 3 з початку року знизилися приблизно на 17%, а на варіант Model Y падіння становить більше 26%.
  • Tesla збирається прозвітувати про прибуток за третій квартал 18 жовтня.

Контекст

За підсумками другого кварталу 2023 року, глобальні постачання Tesla зросли на 83%. Цьому сприяли як стрімке зниження цін на самі електромобілі, так і значні знижки під час їхнього продажу, оскільки конкуренція на ринку посилюється.

Місяці знижок на електромобілі Tesla вже позначилися на валовій маржі компанії, яка у другому кварталі знизилася до 18,1%. Це найнижчий показник з другого кварталу 2019 року.

Проте маржа Tesla залишається однією з найвищих у автомобільній промисловості. За даними FactSet, операційна маржа Ford Motor Co. становила близько 4% у 2022-му, а General Motors Co. – майже 6,6%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *