Tesla випускатиме електромобіль вартістю €25 000 у Німеччині – Reuters

Американський автовиробник Tesla планує випускати електромобіль вартістю €25 000 ($26 838) на своєму заводі поблизу Берліна. Про це пише Reuters із посиланням на джерело, обізнане з цим питанням. 

Ключові факти

  • У пʼятницю, 3 листопада, голова Tesla Ілон Маск відвідав завод у Грюнгайде та подякував персоналу за їхню роботу. Повідомлення про це мільярдер опублікував на своїй сторінці в мережі X.
  • На тій же зустрічі Маск розповів про плани побудувати там автомобіль вартістю €25 000, повідомив співрозмовник видання.
  • Коли може розпочатися виробництво найдешевшого електромобіля Tesla, поки невідомо. Компанія відмовилася від коментарів. 
  • На тлі цієї новини акції автовиробника зросли на 3% на премаркеті у США.

Контекст

На гігафабриці в Берліні Tesla випускає електричні кросовери Model Y. За останніми даними, опублікованими в березні, компанія вийшла на еквівалент річного обсягу виробництва 250 000 одиниць. Згодом підприємство планують розширити для випуску 1 млн авто на рік.

Опитування споживачів свідчать, що високі ціни на електромобілі й високі кредитні ставки – основні фактори, що стримують попит на електромобілі в Європі та США.

За даними дослідницької компанії JATO Dynamics, середня роздрібна ціна електромобіля в Європі в першій половині 2023 року становила понад €65 000, тоді як у Китаї – близько €31 000.

Ілон Маск давно заявляв про плани створити більш доступний електромобіль. У 2022 році він сказав, що ще не опанував технологію, що має зменшити собівартість авто і відклав цю ідею.

У вересні цього року джерела Reuters повідомили, що компанія близька до впровадження інновації, яка дозволяє Tesla досягти необхідного зниження витрат. Йдеться про технологію лиття кузовних деталей під тиском, яка передбачає, що основа кузова буде складатися з трьох монолітних частин. Це не тільки може прискорити процес складання авто, а й зменшити його вагу за рахунок скорочення кількості зʼєднань між частинами кузова, що в кінцевому результаті скоротить витрати на його виробництво.

Вихід на масовий ринок має вирішальне значення для досягнення мети Tesla щодо збільшення постачання автомобілів до 20 млн до 2030 року.

Tesla за результатами третього кварталу 2023 року збільшила виторг на 9%, водночас чистий прибуток впав у 1,8 раза.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *