Tencent може придбати ігрові активи компанії-власника TikTok

Китайська ByteDance – власник соцмережа TikTok – веде переговори про продаж своїх ігрових активів із кількома потенційними покупцями, включаючи найбільшого у світі виробника відеоігор Tencent. Про це пише Reuters з посиланням на представника компанії. 

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • ByteDance і Tencent обговорюють угоду, проте конкретних домовленностей наразі не досягнуто. 
  • Раніше про перемовини повідомило місцеве видання LatePost. ByteDance та Tencent обговорюють угоду, до якої увійдуть такі відеоігри, як Crystal of Atland та Earth: Revival, видані ігровим підрозділом ByteDance Nuverse.

Компанія-власник TikTok може продати свої ігрові активи IT-гіганту Tencent /Фото 1

Тизер гри Crystal of Atlan

Контекст

ByteDance, заснована понад десять років тому Чжан Іміном і Ляном Рубо, перетворилася на інтернет-лідера зі статком понад $200 млрд завдяки популярності TikTok та Douyin. В останні роки вона купила студії та ексклюзивні права на поширення ігор, сподіваючись увійти до ігрового бізнесу.

Проте в 2022 році ByteDance почала закривати власні студії та скорочувати робочі місця в галузі розробки, переключивши свою увагу на основний бізнес, такий як короткі відео та електронна комерція.

Одним з найбільших хітів ByteDance є Crystal of Atlan, мобільна рольова гра в жанрі екшн, дебют якої відбувся цього літа. 

У листопаді 2023 року газета South China Morning Post повідомила, що ByteDance попередила співробітників у Пекіні, що закриє більшість своїх ігрових проєктів і продасть права як мінімум на дві свої ігри – Crystal of Atland та Earth: Revival. Представник ByteDance тоді заявив, що компанія вирішила «реструктурувати свій ігровий бізнес» та «внести корективи, щоб зосередитися на довгострокових стратегічних сферах зростання».

Також, за даними Reuters, компанія розпочала пошук покупців і для іншого свого ігрового підрозділу Moonton, який вона придбала у 2021 році.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *