Суд зменшив заставу для брата Ігоря Мазепи до 5 млн грн

Київський апеляційний суд зменшив розмір застави для Юрія Мазепи, брата засновника інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепи, у девʼять разів – з 44,9 млн грн до 5 млн грн. Про це повідомила юркомпанія «Міллер», яка захищала інтереси Юрія Мазепи.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Контекст

  • Прокуратура вимагала збільшити розмір застави для Юрія Мазепи до 500 млн грн.
  • Натомість суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвокатів і зменшив заставу до 5 млн грн.
  • В ніч на 20 січня в суді першої інстанції розмір застави було зменшено з 500 млн до 45 млн грн.
  • Загалом за весь час розгляду запобіжного заходу двома інстанціями застава була зменшена в 100 разів, наголосила юркомпанія «Міллер».

Контекст

18 січня Ігоря Мазепу затримали о 15:00 під час перетину українсько-польського кордону, а в компанії відбулися обшуки. Тоді ж було затримано Юрія Мазепу. 

Печерський районний суд Києва 19 січня обрав запобіжний захід Ігорю Мазепі у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у 349 млн грн. Репортаж із Печерського суду читайте тут.

22 січня адвокати Мазепи оскаржили ухвалу суду. 23 січня Київський апеляційний суд залишив Мазепу в СІЗО до 27 лютого, але йому зменшили суму застави до 21 млн грн. Ввечері того ж дня бізнесмен вийшов з-під варти під заставу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *