Суд щодо передачі ТЦ «Гулівер» Поліщука в управління АРМА перенесли

Шевченківський районний суд Києва переніс на 3 травня розгляд клопотання Офісу генпрокурора щодо передачі торгово-офісного центру «Гулівер» в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Про це повідомив кореспондент Forbes Ukraine.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сторона захисту попросила в суду час на ознайомлення з клопотанням прокурорів, суд це прохання задовольнив. 
  • Слухання щодо «Гуліверу» відбудеться 3 травня.
  • Власник компанії-управителя торгового центру Віктор Поліщук був присутній на засіданні. Він запевнив, що доказів ухилення від сплати податків у слідства немає.
  • «700 млн грн цього року мають отримати державні банки (Ощадбанк та Укрексімбанк, – Forbes Ukraine) від ТЦ «Гулівер», – зазначив він. – На фоні чого передають торговий центр АРМА? Державні банки в такому разі також нічого не отримають».

Контекст

З початку великої війни у 2022 році компанії Віктора Поліщука, що управляють багатофункціональним комплексом «Гулівер», мережею електроніки та побутової техніки «Ельдорадо» й кількома великими складами, перестали обслуговувати кредити перед держбанками. 

Погашення мало відбутися у 2025-му, однак після кризи 2014–2016 років борг перестав обслуговуватися. Саме в цей період збанкрутував банк Поліщука «Михайлівський», де НБУ зафіксував масштабні махінації з коштами клієнтів. Поліщука серед підозрюваних у цій справі немає.

У травні 2023-го БЕБ повідомило генеральній директорці «Гуліверу» Ірині Круппі про підозру. Слідство заявляло, що протягом 2019–2021 років дирекція торговельного центру уклала низку договорів із підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками «фіктивності» та «транзитності», на отримання різноманітних послуг і придбання матеріальних цінностей тощо.

9 квітня 2024 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання Офісу генпрокурора і наклав арешт на майно ТОВ «Три О», зокрема на ТЦ «Гулівер».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *