Суд обрав запобіжні заходи затриманим у справі про замах на податківця Євгена Сокура

Суд обрав запобіжні заходи затриманим у справі про спробу замаху на заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура, йдеться у повідомленні пресслужби поліція Києва.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • На час досудового розслідування спільники перебуватимуть під вартою без можливості внесення застави.
  • Минулого тижня оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіції разом зі слідчими та спецпризначенцями ГУНП у м. Києві затримали двох чоловіків, які готували напад на високопосадовця податкової служби.

Контекст

Про замах на заступника голови податкової служби Євгена Сокура вперше повідомив 17 серпня голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. «Євгена вдалося врятувати злагодженими діями карного розшуку. Низький уклін професіоналам із Департаменту карного розшуку Нацполу», – написав він у Телеграмі.

Євген Сокур займає посаду в.о. заступника голови ДПС України. Раніше в інтервʼю LIGA.net Гетманцев повідомив, що Сокур був його помічником, а на посаду в податкову він призначений у травні 2022 року, бо «не було охочих». Інформацію, що Сокур курує систему моніторингу ризикових податкових накладних, Гетманцев заперечив. 

Один із напрямків, які Сокур курував у податковій, – цифровізація податкової служби.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *