Світовий банк виділяє додаткові $1,34 млрд Україні

Світовий банк оголосив про виділення $1,34 млрд додаткової фінансової допомоги для забезпечення надання критично важливих державних послуг в Україні, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ключові факти

  • Кошти будуть спрямовані на виплату пенсій, зарплат вчителів, підтримку ВПО та інші пріоритетні видатки держбюджету.
  • Згідно з повідомленням банку, основну частину цього пакету фінансування ($1,086 млрд) становлять кошти Уряду Японії, решту – гранти від США ($50 млн ), Швейцарії ($20 млн) та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF – $190 млн).
  • Зазначається, що проєкт PEACE є частиною міжнародного пакету підтримки України для задоволення її фінансових потреб.

Контекст

29 червня рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні позики на $1,5 млрд під гарантії уряду Японії. Ці кошти спрямовані на помʼякшення наслідків російського вторгнення, йдеться в повідомленні на сайті банку. 

У липні Світовий банк повідомив, що надасть Україні $1,5 млрд позики під гарантії уряду Японії. 20 липня відповідну угоду про надання $1,5 млрд підписали Світовий банк і Міністерство фінансів України під час зустрічі з віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані.

Зазначені кошти передбачені для зміцнення соціального захисту й надання допомоги людям під час війни та для відновлення економіки.

Група Світового банку планує мобілізувати понад $8 млрд для нових програм в Україні. Загалом групі спільно з партнерами вдалося мобілізувати для допомоги Україні $34 млрд, з них понад $22 млрд уже надійшли до бюджету. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *