США запровадили санкції проти Михайла Фрідмана та Петра Авена

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло до санкційного списку бізнесменів Михайла Фрідмана та Петра Авена, також під санкції потрапили акціонери «Альфа-Груп» Олексій Кузьмічов та Герман Хан, ідеться в повідомленні відомства.

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Також до списку санкцій внесли Російський союз промисловців і підприємців (РСПП).
  • Раніше Михайло Фрідман, Петр Авен, Герман Хан та Олексій Кузьмичов піддавалися санкціям із боку Австралії, Канади, країн Європейського Союзу, Нової Зеландії та Великої Британії.
  • «Заможні російські еліти повинні позбутися думки, що вони можуть вести бізнес як завжди, тоді як Кремль веде війну проти українського народу, – сказав заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо. – Наша міжнародна коаліція продовжуватиме притягувати до відповідальності тих, хто сприяє невиправданому та неспровокованому вторгненню в Україну».
  • Фрідмана, Авена, Хана та Кузьмичова, які входили до наглядової ради «Альфа-Груп», внесли до списку за діяльність у секторі фінансових послуг економіки Російської Федерації.
  • В результаті сьогоднішніх дій все майно та інтереси у власності перелічених бізнесменів, які перебувають у США, або у володінні чи під контролем осіб із США, заблоковані.
  • Крім того, будь-які організації, які прямо чи опосередковано належать одному або декільком підсанкційним особам на 50 і більше відсотків, також заморожені. Заборонені всі операції громадян США або такі, які здійснюються в межах Сполучених Штатів, що повʼязані з будь-якою власністю чи інтересами власності цих осіб.

Контекст

Михайло Фрідман, який народився та виріс у Львові, але заробив мільярдні статки в Росії, та його партнери по «Альфа‑Груп» Петро Авен, Олексій Кузьмічов і Герман Хан знаходяться під санкціями Євросоюзу за ймовірні зв’язки з адміністрацією Путіна ще з 28 лютого 2022 року. Бізнесмени оскаржують твердження про ці звʼязки в Європейському суді. Україна наклала санкції на акціонерів «Альфи» восени 2022-го.

20 липня НБУ ухвалив рішення про виведення з ринку системно важливого Sense Bank. 21 липня уряд дозволив Мінфіну стати власником 100% акцій Sense Bank. Наступного дня держава в особі Мінфіну стала 100-відсотковим власником Sense Bank.

Мінфін уже сформував правління та наглядову раду Sense Bank.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *