Директор БЕБ Едуард Федотов пашов у відставку

Виконувач обов’язків директора Бюро економічної безпеки Едуард Федоров та його заступник Віталій Гагач подали у відставку. Новим тимчасовим керівником буде інший заступник директора Андрій Пащук. Про це повідомив нардеп, заступник голови фінансового комітету Ради Ярослав Железняк, а також співрозмовник Forbes у парламенті.

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Федоров і Гагач написали заяви про звільнення за власним бажанням, каже співрозмовник у Раді.
  • В.о. директора Федоров став 17 квітня 2023 року. Через три місяці пішов у відпустку, а з 31 липня – на лікарняний, стверджує Железняк. Після цього подав у відставку.
  • Андрій Пащук, що зараз очолить БЕБ, також був заступником Федорова.
  • Кабінет міністрів при цьому не приймав жодних рішень щодо БЕБ, уточнив співрозмовник Forbes в уряді.

Контекст

11 квітня Кабінет міністрів звільнив з посади директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника, Він керував Бюро з моменту запуску восени 2019 року. Едуард Федоров, що очолив БЕБ після цього, був заступником Мельника. З 2021-го по 2022 рік він обіймав посаду заступника начальника відділу Київської митниці Державної митної служби, т.в.о. начальника відділу Київської митниці. У 2022–2023 роках був начальником Управління СБУ в Сумській області.

Перезавантаження бюро стало однією з умов програми розширеного фінансування МВФ. У меморандумі з фондом ідеться про внесення змін у чинний закон, який регулює діяльність БЕБ. Ключова мета – розробити прозорі критерії відбору персоналу та керівництва бюро. Також у документі зазначено, що БЕБ повинно підпорядковуватися Мінфіну, а не напряму уряду, як зараз.

Раніше нардеп Данило Гетманцев озвучував очікування, що роботу БЕБ розраховують повністю перезавантажити до кінця цього року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *