США ввели експортні обмеження щодо низки фізосіб і компаній за постачання до РФ електроніки

Міністерство торгівлі США ввело експортні обмеження щодо семи фізичних осіб та трьох компаній, які звинувачують у незаконному експорті до Росії електроніки подвійного призначення, повідомляє Бюро промисловості та безпеки зовнішньої торгівлі США (BIS). Йдеться і про підприємства, які співпрацюють із міноборони РФ. 

Ключові факти

  • Обмеження стосуються таких осіб: Микола Гольцев, Салімджон Насріддінов, Христина Пузирєва, Олег Зенченко, Катерина Вєтошкіна, Павло Черніков, Володимир Бочкарьов. Четверо з них проживають у РФ, двоє – в Канаді, один – у США.
  • Компанії, проти яких запровадили санкції, базуються у США та Обʼєднаних Арабських Еміратах – SH Brothers Group Inc., С.Н. Electronics, Inc. (SN Electronics) і Suntronic F.Z.E. (Suntronic).
  • Зазначається, що вказані особи та фірми, ймовірно, бути частиною глобальної схеми закупівель із придбання електроніки подвійного призначення на мільйони доларів для кінцевих користувачів у Росії, включаючи афілійовані з російською армією компанії. 

Контекст

ОАЕ є одним із кількох традиційних західних союзників, включаючи Туреччину, які здивували світ минулого року, відмовившись прийняти чиюсь сторону у війні в Україні або ввести санкції проти Росії. З тих пір обидві країни стали магнітами для російських грошей та бізнесу.

ЄС та США намагаються переконати так звані країни-посередники обмежити потік близько 45 категорій предметів, у тому числі деякі передові технології, електроніку та інші компоненти, що використовують у крилатих ракетах, безпілотниках та гелікоптерах, які РФ застосовує проти України.

ЄС уже ввів санкції проти кількох організацій, зареєстрованих в ОАЕ, звинувативши їх у прямій підтримці російської військової машини. У червні блок також прийняв новий інструмент, який дозволить державам-членам заборонити експорт ключових товарів компаніям і, зрештою, країнам, що допомагають Росії обходити санкції.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *