США непохитні у своїй підтримці України попри події на Близькому Сході – Пріцкер

Вашингтон продовжить підтримку Києва, а США протистоятимуть тим, хто кидає виклик їхнім принципам і цінностям. Про це заявила Спецпредставниця США з питань відновлення України Пенні Пріцкер на брифінгу, що відбувався на території музею-заводу Coca-Cola в селищі Велика Димерка (Київська область), пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • Пріцкер запитали, чи занепокоєна вона тим, що події на Близькому Сході зараз можуть відволікти увагу й послабити рішучість донорів допомогти Україні відновитися економічно. «Коротка відповідь: ні, мене це не непокоїть», – відповіла вона.
  • Спецпредставниця наголосила, що США непохитні у своїй підтримці України. «В наших національних інтересах підтримувати Україну. І я знаю і розмовляла з багатьма людьми в Конгресі, що Україну підтримують обидві партії, є широка підтримка серед американського народу і є непохитна підтримка України з боку президента Байдена», – сказала вона.

Контекст

15 вересня колишня міністерка торгівлі США Пенні Пріцкер була призначена на посаду спеціального представника з питань економічного відновлення України. 16 жовтня вона прибула з візитом до України.

Пенні Пріцкер має глибокі родинні зв’язки з Україною. У жовтні 2015 року на той час міністр торгівлі США Пріцкер відвідала Україну, зокрема село Великі Пріцьки Київської області, звідки її предки наприкінці ХІХ століття поїхали до США.

За даними Forbes, сім’я Пріцкер володіє Hyatt Hotels Corp. і є однією з найбагатших у світі зі статками у $31 млрд.

Всесвітньо відому мережу 1957 року заснував правнук переселенців із Великих Пріцьок Джей Артур Пріцкер. Разом з братом вони першими почали будувати п’ятизіркові готелі біля великих аеропортів, а не в центрі міста. Захоплені сучасною архітектурою, Пріцкери не боялися експериментів, і як наслідок – будували готелі‑пам’ятки.

Станом на 20 липня 2020 року в мережу Hyatt входило понад 900 готелів у 45 країнах на шести континентах.

Усього в родині Пріцкерів 11 мільярдерів. Найбагатші – венчурний інвестор Карен, 62 ($4,3 млрд), нинішній глава сімейного клану і виконавчий директор Hyatt Том, 70 ($3,6 млрд), керівник інвесткомпанії The Pritzker Group Ентоні, 59 ($3,5 млрд), губернатор Іллінойсу від Демократичної партії Джей Роберт, 55 ($3,4 млрд) і ексміністр торгівлі США Пенні, 61 ($2,7 млрд).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *